Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Taas ötököiden kotikuvaus studiossa tapahtui.....Again, a description of the bug's happened in the studio........同样,错误的的描述发生在工作室.............Опять же, описание ошибка не случилось в студии ............Anche in questo caso, una descrizione del bug del successo nello studio ............Auch hier passiert eine Beschreibung des Käfers im Studio ...........Encore une fois, une description de l'insecte qui s'est passé dans le studio ..............Mais uma vez, uma descrição do bug aconteceu no estúdio .............Una vez más, una descripción del error que ha ocurrido en el estudio ..... .....Återigen, en beskrivning av buggen har hänt i studion .....

Viime päivinä minulle on pitänyt parvekeella Raidia lukiessa tumma koloampiainen. Se on rakentanut pesäkolon seinässä olevaan vanhaan troppuun,  Minusta häiriintymättä se on parvekella lennellyt ja etsinyt uutta pesäkoloa.  Eilen sen matka ja elämä päättyi odottamattomalla tavalla.  En olenkaan ole pannut merkille että hämähäkki vaanii saalista multapussin takaa aivan lukutuolini jalkojoen tuntumassa.  Jostain syysttä   Ancistrocerus trifasciatur   erakkoampiainen  lensi lattian tuntumassa ja silloin hämähäkki isiki.  Sillä ei varsinaista saalisverrkoa näyttänyt olevan, vain muutama seitti lanka riippui ilmassa ja siihen ampiainen takertui sen verran että hälytys toimi.  Salaman hämähkki syöksyi uhrinsa kimpuun



Ampiainen pyristeli henkensä esdettä, vain siipien sutrina kuului, hämähäkki arvioi saalinsa vaarallisuutta


Ilmiselvästi se tiedosti että sen uhri on vaarallinen. Mapiaisen peräpäästtä on tullut pistin esiin ja hämähkki väistää sitä.


Ampiainen on tapajaansa isompi


Hämähkin strategiana on kääriä ampiaisen pää ja jalat yhteen supuun jolloin sitä on helpompi käsitellä


Ampiaisen pää on seitiin kedottu eikä se enää pääse puremaan eikä hengittämään.




Tarkaan katsoen näkee seitin purkautumisen hämähäkin takapuolesta kehruu rauhaseasta


Ampiainen on vaaraton ja sen voi siirtää ruokavarastoon. Tummakoloa  erakkoampiasesta rittä ravinta ampiaiselle varmaan moneksi päivää joten aivan heti ei taida uusia taisteluja nähdä ötököiden kotikuvaus-studiossa.


Tämä episodi oli taa todistus siitä ettei kanata merta edemmäs kalaan lähteä.  Luonnossa ei tätäkään tapahtumaa varmastikaan olisi päässyt näkemään.  Tämä tuli jo viime kesänäkin todistettua kun parvekeella oli perhosen toukka  ampiainen tai mehiläinen tuli ja tappoi sen.


Teuvon kuvat -Teuvo images: Älä nukahda ulos ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2013/.../ala-nukahda-ulos-tappajamehilainen.h...
26.8.2013 - Älä nukahda ulos, tappajamehiläinen tulee ja tappaa…Do not fall asleep out, the killer bee will come and kill ...Inte somna ute, kommer ...


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/08/ala-nukahda-ulos-tappajamehilainen.html

Hämähäkin työskentelyä edellisen kerran sain seurata syksyllä 2010 kun iso neitoperhonen joutui hämähäkin saaliiksi.



Teuvon kuvat -Teuvo images: Neitoperhosen surma butterfly ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2010/08/neitoperhosen-surma.html
11.8.2010 - Neitoperhosen surma butterfly maiden killers. Aivan yllättäen hautausmaan jälkeen Pomarkkuun päin, valtatie 23 varresta löytyi lämmin paikka ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2010/08/neitoperhosen-surma.html


Eilen poikesin Markun kanssa metsässä  kanttarelleja poimimassa.   Vaikka on vettä satanut ja metsätiellä oli lätäköitä oli metsä kuitenkin yllättävän kuiva.  Metsän sammalpohjalla ei yhtään kengät kastuneet.  Kantarellejen taimia oli kyllä noussut mutta kovin olivat pieniiä ja kuivia.   Nämä Markun sienipaikat ovat viimeaikoina olleet vähän huono satoisia ja sikis otin  pienet ämärit mukaan metsään jotta saan isomman poimintatuloksen kuin Markku.  Markulla oli  vähän ämpärinpohja peitossa, minun ämpärini oli täynnä.


Kotiin lähdettäessä piti autoa tuulettaa ovet auki ja heti paarma hyökäsi auton sisälle,  kovin veren himoinen se ei ollut kun yritti tuulilasista ulos.



Paarmat ovat lähteneet sankoin joukoin liikenteeseen ilmojen lämmetessä. Tähän asti verenimijät ovat kehittyneet kosteikkojen pohjalla ja odotelleet hartaasti lämpimämpää säätä kesälomalaisten tapaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288716755360.html




Ykinkertainen kanttarellimuhennos  resepti, aika suosittukin on kun on pian 40000 kertaa katsottu

Kanttarellimuhennos - Kotikokki.net - reseptit

kanttarellimuhennos sivustosta www.kotikokki.net
www.kotikokki.net › Reseptit
30 min
Kanttarellimuhennos. ... Yhteistyössä. Kanttarellimuhennos Pääruoat. Reseptiä katsottu 38 858 kertaa. Poimi muistitaululle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti