Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 3. lokakuuta 2014

Kylläppä köröteltiin 8 tietä, valtasuonessa tukos. . .....Ja kör lugnt motorväg E 24 väg,kraften i venocklusion. .....Yes run quietly highway E 24 road......是悄悄跑高速公路E 24路...........Да работать плавно автомагистрали Е 24 дорогу ............Sì eseguire tranquillamente superstrada E 24 strada ............Ja laufen ruhig Autobahn E 24 Straße ...........Oui fonctionner tranquillement autoroute E 24 route .......... Sim correr tranquilamente estrada E 24 estrada ..........Sí correr tranquilamente autopista E 24 camino .....

Käytiin eilen Markun  kanssa mikkolan prismassa ruoka ostokseilla, alku matka valtatie kahdeksalla meni  köröttelyksi kun parhaaseen ruuhka-aikaan iso traktori veti autoletkaa  Söörmarkusta kohti Poria.

Ruuhkaa hidasti sekin että länsinoston isohko nosturi auto sattui olemaan jonon ensimmäinen auto sen perässä hiace  ja henkilöauto peräkärryn kanssa.


Meidän peräänkin kertyi aikamoinen jono poriin menijöitä taisi joillakin olla kiire Turun satamaankin



Monta kilometriä köröteltiin 30km/h


Raskasta rekka-auto liikenettä oli Vaasan suuntaa joten ei helposti nosturiautolle ohitustilaa löytynyt


Valtatie 8 on määritelty vuoden 1938 tienumerointijärjestelmään jonka jäkeen kasitien linjausta ei ole pahemmin muuteltu, autot vaan ovat kasvaneet. Vuonna 2002 eurooppatie E8:n reittiä jatkettiin Torniosta Turkuun, ja koko 8-tie numeroitiin tuolloin myös E8:ksi.  Kasitie on merkittävä valtasuoni ranikkolla maakuntien välillä  mutta päättäjien tahtotila ei ole stakunnassa riitänyt kasitien peruskorjaukseen porista eteenpäin.


Tie-8 korjaus kyllä etenee Turusta Naantaliin ,tarkemmat  tiedot liikeneviraston sivulla http://www2.liikennevirasto.fi/alk/tietyot/



Kyllä traktorinkujettajakin jääräpäiseti matkaansa taittoi kun entisen länsilasin risteyksessä on levennyskohta niin olisi vähän reilummin voinut väistää pientareelle.  Täsävaihessa nosturiauton kuljetajakin hermostui ja alko tyytäämään äänimerkillä




Lpulta nosturiauton kuljettajan pinna paloi, hän laittoin huomiovilkut päälle ja lähti väkisin traktoristta ohi






sen imussa muutkin hitaat ajoneuvot pääsi lopulta traktoristin ohi


tosin liikennesääntöjen rajoja hipoen




Meille kävi vähän huono tuuri kun emme pääseet samassa ryhmässä traktorin ohi kun Lyttyläntien risteysalue Hyvelässä tuli vastaan.  Takana auto letka taisi ulottua söörmarkuun asti



Iso John Deere 7810 traktori autoletkaa veti, lopulta mekin siitä päästiin ohi



Tämä ei ollut ensimmäinen eikä varamaan viimeinekään kerta kun kasitiellä hermmoilaan traktorin perässä monta kilometriä.  Onneksi tällä kertaa ei tainnnut kellään olla ne kuuluista viimeiset viisikilometriä.  Mistä löytyy satakunnasta tai porista se tarpeeksi vaikutusvaltainen henkilö joka pystyy lobbaamaan polituikoille että on vältämätöntä talouden kilpailukyvyn kannalta peruskorjata valtatie 8 nopeampikulkuiseksi.



Kauppareissulta palatessa Hyvelässä tuli vastaan korkeakuljetus joka kuljetti wärtsilän moottoreita Vaasasta


Pienestä oli kiinni eteivät nämäkään olisi joutuneet traktorin takana jonottamaan perillepääsyä



Markku Kulmala Ajattele miten paljon taiteilija säästi polttoainetta kun ilman vastus oli pieni

Teuvo Vehkalahti Taisi ilmanvastuksen säästö mennä matka-ajan pidennykseen. Ei tämä teraktori kuskin syy ole niinkuin blokissa kirjoitin vaan porilaisten politikoiden kun eivät pysty lobaamaan ja tuomaan esiin sitä millainen valtasuoni E 24 on maakuntien välillä. Tässä kunnossa ei 8 tie mitenkään edistä kilpailukykyä ja tuottavuutta.

Liikenneturva Näin voi joskus käydä, että edestään löytää muuta liikennettä huomattavasti hitaammin liikkuvan kulkupelin. Usein kyseessä on maataloustyökone, mutta näinkö oikein, että tässä tapauksessa taitaa vene olla matkalla talvilevolle. Vinkkasimme näistä hitaamman ajoneuvon ohituksista sadonkorjuusesonkina seuraavaa: https://www.liikenneturva.fi/.../tarkkana-traktorien.... Kohtelias maataloustyökoneen kuljettaja toki ajaa aika ajoin tien sivuun ja päästää perään kertyneen jonon turvallisesti ohitseen.
Upeasti on kuvassa muuten kokonainen ajoneuvokirjo. Vain kaksipyöräiset ja kävellen kulkevat taitavat uupua. -Minna
Työkohteesta toiseen siirtyviä maataloustyökoneita näkyy nyt liikenteessä. Puimurit ja traktorit...
liikenneturva.fi



Taas uusi ympäristörikos Kokemäenjoella Porissa.

Pohjois-Pori: Sadevesiviemäristä johdettu vuosia öljyä ojaan ja sieltä Kokemäenjokeen


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194930949415/artikkeli/pohjoispori+sadevesiviemarista+johdettu+vuosia+oljya+ojaan+ja+sielta+kokemaenjokeen.html


Ompa hienot yö kuvat euroopasta, paljon näytää sähköä kuluvan

Nasan Suomi-satelliitti on julkaissut lokakuun alussa uuden kuvan yöllisestä Euroopasta.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288746329840.html



Lehti tilauksen vaikea peruuttaminen
"Roikuin langoilla" kymmenen minuuttia, soittaakseni Sanoma Magazines -asiakaspalveluun tietoisena siitä, että puhelu nauhoitetaan.
Kysyin ensimmäiseksi: -Miksi ihmeessä asiakaspalvelun sähköpostiosoite piilotetaan laskusta ja nettisivuilta, pakotetaan kirjautumaan sanomakauppaan ja antamaan sinne kaikki tietonsa, ennen kuin kestotilauksen voi lopettaa mahdollisimman helposti ja maksutta? Miksi pakotetaan soittamalla soittamaan asiansa ja kuuntelemaan nauhoitusta -kaikki asiakaspelvelijat ovat varattuja jne? Asiakaspalvelija ei osannut vastata.
Sain peruttua Suuri Käsityö-lehden tilauksen työläästi - asiakaspalvelija olisi halunnut puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni, yritti tyrkyttää uutta mahtavaa joulutarjousta ja lopulta tiedusteli lopettamisen syytä, koska hänen näyttönsä kertoi, että olen tilannut lehteä sen syntyajoista lähtien vuosikausia.
Ja minähän kerroin, että nykyisin minulle riittää tällainen vuoden pätkä lehteä silloin tällöin pysyäkseni ajanhermolla. Ja että onhan lehti uudistunut ja hieno ulkoasultaan, mutta pursuaa näpertelyä ja tilpehööriä, mikä ei minua hirveästi kiinnosta. Kiitos ja heippa, palaan asiaan taas muutaman vuoden kuluttua!



Pakko oli tämä Forssellin jutu kopsata fasebukista

Tässä on Simo ruumishuoneelta, hei! Nyt puolet lukijoista nauraa itsensä sairauslomalle. Kun minusta ei kehkeytynyt ujokatseista urheilutoimittajaa, uskoin vähemmälläkin. Muuan tuomiopäivän pasuuna tosin huusi torin laidalla, että uskovaiset uhrataan leijonille. Hänen kellonsa on pakko olla ollut pysähtynyt. Kansakoulussa piti mainita läpinäkyvä esine. Sanoin reippaasti, että tikapuut! Siitähän se alkoi. Ohdakkeinen polkuni. Sain jo pyhäkolussa ehdot ja rippikoulusta potkut, joten ainoa pelastukseni oli äityä juomaan. Myös siksi, että veljeni peri kultakellon, ja minä sammumattoman janon. Rautalankamusiikki pelasti minut urheilulta. Siksi lähden koht´puoleen Yyterin kylpylään. Rautalankamusiikki on isänmaallista. Kukaan ei väittäne vastaan. Nyt en tosin ota, vaan ajan. Ajan hermolle. Voikaa miten voittekin. Sen verran olen uskis, että tiedän Jumalan olevan ensimmäinen selfie -kuvan ottaja. Ojensi kätensä. Ja kas! Loi ihmisen omaksi kuvakseen. Tilu-lilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti