Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 2. tammikuuta 2015

Tämän alemmas ei porissa ilmanpainemittari vajoa.....Detta är inte sänka Björneborg barometer diskbänk.....This is not lower Pori barometer sink .............这不是降低波里晴雨表片............Это не снизить Пори барометр раковину .............Questo non è abbassare Pori barometro lavandino .............Dies ist nicht zu senken Pori Barometer Waschbecken ............Esto no es menor Pori fregadero barómetro ....... .....This is not lower Pori barometer sink .....

Noormarkussa / porissa sataa vettä.  Se ei taida olla keleen yllätys, mutta kyllä se harmitaa kun lumet sulaa silmissä ja ja taas tulee synkää ja ikävää.

Aamu kymeneltä 2.1.2015 Noormarkussa on   ulkona + 3.5 astetta lämmintä ja staa vettä


Vanhan ilmanpainemittarin viisari ei paljon tämän alemmas voi vajota, hienosti sanottuna ilanpaine on 978,2 hPa  Minun mitarri näytää vaan että  pirusti pitäisi sataa. 



Vielä ei kovasti tuule, etelätuulta on maltilliset  4m/s  Iltaa kohti Porin merialueilla tuulen pitäisi voimistua jopa 21m/s  ja se vaikutaa kyllä Noormarkun säätilaan.  Odotellaan ja seurataan miten tämä  Aapelin päivän sää keihtyy.



Olen mietiskellyt sitä että voisiko tienpitäjän haastaa oikeuteen pölykeuhkosta.  Niin paljon hiekaa Laviantielkin on jo tänätalvena  ehditty ajaa että kun se keväällä kuivuu ja leijailee hengitysilmaan , niin on ihan hyvä mahdollisuus saada joku katupölystä johtuva keuhkosairaus.   On aivan käsittämätöntä että keskusta-alueilla ajetaan hiekkaa autotielle kun taajamanopeusrajoitukset ovat maltiliset 40km/h ja autoilla on talvirengaspakko, ei tätä nopeusrajoitusta noudattaessa luulisi olevan tieltäsuitumisen vaaraa.  Kyllä autoilijoilla pitäisi olla omaa vastuuta tiellä pysymisestä.


Tilhet olivat saapuneet rääppiäisiin.  Räkätit ovat kaikki pihlajanmarjat jo syöneet, vain alimpien pihlajanoksilla marjoja vielä on


Kauvaa ne ei pihapiirissä vihtynee.   En edes ehtinyt pihalle lähteä niitä kuvamaan kun ne jo postuivat paremmille marjamaille.


Tänään pitäisi käydä apteekissa insuliinia noutamassa ja saunajumakaupassakin pitäisi käydä.  Aurinko on noussut Noormarkussa klo 9.50 mutta sitä ei maisemasta huomaa joten taitaa olla turha parempaa säätä kauppareisua ajatellen  odotella.


Sade kertymä on 3mm/h olisi aika paljon lunta jos kaikki viimepäivien vesisateet olisi tullut lumena



2.1.2015  Lumi sulaa omenapuiden juret on jo lumettomia



Harmaata ja märkää Noormarkun keskustassa



Vuoden korkeimmaksi lämpötilaksi sain Noormarkussa kuvattua 5.8.2014  + 32.3 astetta joka oli puoliasteta vähemmän kuin Porin Rautatieasemalla mitattu vuoden 2014 korkeinlämpötila






Vuoden 2014 korkein lämpötila mitattiin Porin rautatieasemalla. Päivämäärä oli 4. elokuuta ja asteita +32,8.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194951025729/artikkeli/2014+ennatyslampo+mitattiin+porissa+tastapa+matkailuvaltti.html

Ilmatieteen laitoksen säätilastot 1961-2014

Kylläpä ilmanpainemitari pääsi aamuista alemmalle lukemalle 970,7 hPa  Ilmanpaine on pinta-alayksikköä vastaan kohdistuva voima, joka aiheutuu sen yläpuoliseen ilmapilariin vaikuttavasta painovoimasta. Ilmanpaine kuvaa siis ilmakehän painoa.Matalapaineen lähestyessä ilmanpaine laskee ja sää "huononee" eli pilvisyys lisääntyy ja alkaa sataa. Korkeapaineen lähestyessä ilmanpaine nousee ja sää yleensä "paranee".
Mitä voimakkaampi paineenmuutos on, sitä nopeampi säänmuutos on odotettavissa. Muutosta, joka on yli 1 hPa tunnissa, voidaan pitää suurena.  http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanpaine


Tämä vanha koti-ilmanpainemittari näyttää lähinnä mitä säätä on odotettavissa,  kaunista tai sadetta.  En muista koska viimeksi se olisi näyttänyt näin sateista että lukemat lopuu keksen.



Ilmanpaineen Suomen ennätyksiä voi tarkastella Ilmastotilastoja-sivulla.


Sääsivuilla katsaus tämän päivän ja ensi yön myrskyyn. Tuulta ja tuiverrusta etelä- ja keskiosaan maata -MattiHuu



Tuuli on merillä myrskyisää ja maa-alueillakin paikoin vaarallisen voimakasta perjantain ja lauantaiyön aikana
yle.fi|Henkilöltä Meteorologi Yle



Onnettomuuden pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnistyneet valtatie 23:lla Porin Söörmarkussa. Tie välillä Söörmarkku – Noomarkun kiertoliittymä on toistaiseksi suljettu liikenteeltä.


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194951040985/artikkeli/onnettomuus+soormarkussa+valtatie+23+suljettu.html


Valtatiellä 23 eli Porista Parkanon ja Jyväskylän suuntaan johtavalla tiellä tapahtuneessa onnettomuudessa kolaroivat rekka ja henkilöauto.


http://yle.fi/uutiset/kolari_valtatiella_porissa__liikenne_ohjataan_kiertotielle/7717170

Söörmarkun  risteys talvella  Noormarkun suunasta tulessa, tarttis tehrä jotain.. Satakunnan päätäjät eivät tee "siltarumpupolitiikkaa" ja taas nähtiin sen seuraus.  Kansanedustajilta puuttuu tahtotila parantaa porin ympäristön teitä nyky vaatimusten tasolle.


http://www.satakunnankansa.fi/.../rekka+ja+henkiloauto...

Satakunnan Kansa Henkilöauton kuljettaja...
satakunnankansa.fi

Ahti Mäkipuro Erikoista on toiminta, kun Tuorilaan yritettiin saada kiertoliittymää, niin saatiinkin joku "mukasysteemi"!!! Syynä kulemma se, kun 8-tie on jotenkin sellainen ettei siihin sovi ns. hidasteita... Nyt kysynkin , kun usein olen matkannunt Lappiin, ja Vaasasta Oulun suuntaan. niin niitä kiertoliittymiä löytyy KYMMENIÄ eli onko Pori - Vaasa jotenkin erilainen kuin vaikkapa Vaasa - Oulu???


Teuvo Vehkalahti Vaalit tulosssa, äänestäkää niitä jotka lupaavat päivitää porin ympäristön
tiet nykyvaatimusten tasolle. Pori rahoitaa jääkiekkobisnestä 6milj.
eurolla joten ei rahasta todellista puutetta ole vaan politikoiden

tahtotilasta riippu mihin sitä jaetaan.
Lääkereille pitäisi lisätä vastuuta puuttua ajokortin poistamiseen ,
isällä oli ALS eikä kukaan lääkäri häntä kehoittanut luopumaan
autoilusta vaikka loppuaikoina hän ei edes saanut autoa käymään ilman
apuvälinettä kun sormisssa ei riittänyt voima avainta kääntämään.
Sokeritautiset on ryhmä joita ei ainakaan yksin pitäisi auton ratiin
päästää, mulla ainakin itsenihuomaamatta on välillä sokerit niin
alhaalla että hyvä kun pysyn pystyssä, vaimo aina huomaa kun alan
haahuilemaan päämäärättömästi.





Yksi vuoden 2014 typerimmisttä lainsäätäjän päätöksistä

Vuoden vaihduttua alkoholia kuljettavien autojen mainosten pitää olla peitossa. Kuljetusautojen teippaaminen tai maalaaminen maksaa jopa 8 000 euroa

Kaikissa muissa EU-maissa paitsi Suomessa saa jatkossakin kuljettaa olutta ja viiniä jakeluautoilla, joiden kylkeen on teipattu panimon logo tai viinipullon kuva.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420166429929.html

http://www.stara.fi/2015/01/02/virkamiesten-aivopierun-tulos-jakeluautossa/


Kuluttajat lopulla maksaa  tämänkin typeryyden. Se vähän kummastuttaa ettei lainsäätäjillä ole historian tuntemusta. Kieltolain aikana Suomessa juotiin enemmän kuin milloinkaan ennen sitä, josta nykyinenkin kulutus on perintönä. Typerät kiellot ruokii kapinahenkeä ja enää ei ole pitkämatka siihen milloin se viimeinen korsi on liikaa kuormassa.



Ihmettelen tuota suomen masinoimaa oluen mainoskielto tienvarsilla ja  kuljetusautoissa. Kahden keikka  TV 1  Yksityisetsivä Josef Matula ja asianajaja Markus Lessing  joivat olutta tällaiseta lasipullossta jossa  on vanhanmallinen patenttikorkki.  Pitihän minunkin sellainen saada...












Koulutusta olen saanut eri aloilta mm. graafisen alan atk, datanomi(osatutkinto), koulunkäyntiavustajan ammattitutkinto, kuvittaja, somistaja, pukuompelija
tarjaniinahenrika.blogspot.com|Henkilöltä Tarja



Hauki 13,6 kg, pituus 120 cm, ympärimitta 54 cm: naapurin Timo sai talviverkoista mökin edustalta pari-kolmesataa metriä rannasta.



Vuosi 2015 on vauhdissa. Lenkillä pohdiskelin julkisuudessakin käytyä keskustelua Porin johtajuudesta. Ajatukseni voit lukea osoitteesta http://www.tapiohuhtanen.com/blogi/2015/01/04/7


Kolmas kerta toden sanoo - vai sanooko?
tapiohuhtanen.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti