Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 19. helmikuuta 2015

Olipa märkä ajokeli Porissa....Vare våta körförhållanden Björneborg ....Whether wet driving conditions Pori....无论是潮湿的驾驶条件波里.........Будь влажных условиях вождения Пори ...........Se le condizioni di guida sul bagnato Pori ..........Ob nassen Fahrbedingungen Pori ..........Si les conditions de conduite humides Pori ..... ....Si las condiciones de conducción húmedas Pori ....

Eilen käytinn Markun kanssa pikaisesti  kaupunkikieroksella.  Mutta kylläpä oli märkä ajokeli  Porin teillä. Rapa ja kuravesi lensi ja tuulilasinpesunesteellä oli käytöä.  Lämpöitla oli  pariastetta plussan puolella ja yöllä satanut lumi suli valtarie kasilla.





Normaalisti tähän aikaan vuodesta on satakunasssa ja porissa ollut  vuoden kylmintä aikaa.   2011 helmikussa  lämpömittari näytti - 27.7 asteen pakasta Noormarkussa.



Noormarkujonen myllykoksella on vain keskimmäinen, vuolain uoma sulana virrannut.  Noormarkunjoen Myllykoksi 22.2.2011


Helmikuussa 2015 Myllykosken kaikki uomat on jäävapaati virannut, eikä koskikarakaan ole sinne saapunut ruokailemaan




Tänään torstaina 19.2.2015  ulkolämpömittari näyttää + 3.4 astetta aamipäivä kello yhdeksäan  (AM  9.00 )   Ja on aika harmaa sää.


Sää on kuin puolivälissä maaliskuuta.  Sitä on merkkinä sekin että harraste ja mueseoautoja näkyy liikenteessä. Porin tikkulassa meidät ohitti 1960 luvun Volvo PV



Volvo Pv 544 oli ruotsalaisen autonvalmistaja Volvon vuosina 1958 - 1965 valmistama takavetoinen henkilöauto



Volvo PV:ttä on valmisttettu 243 996 kappaletta joten kyllä näitä Porista varmaan toinenkin löytyy.  Itse en kyllä olisi vielä tällaista  herkkupalaa märille porin teille tuonut.  PV Volvon jälkeen tulikin sitten jo vuonna 1966 Volvo 145 ja jotain menettetiin autojen muotoilussa.


Hyvellässa tuli vastaan Mäkivaara OY:n   Sisu r 500  soravarustuksella oleva täykkäri.



Markus Mäkivaara Satana ku on tutunnäkönen kuski Kiitos Teuvo kuvasta 

Latasin tämän kuvan Sisu kuorma-autot  facebook sivusolle, Kuva on saanut jo 106 tykkäysttä

Puoliseitsämän Mittamies tähdentää, että tottakai kaikkia raskaan liikenteen yhdistelmiä voi edelleen kutsua kielitoimiston sanakirjan mukaisesti rekoiksi. Tärkeintä olisi, ettei kukaan suomalainen enää sekoittaisi keskenään termejä kuorma-auto ja rekka. Kaikki isot tavarankuljetusautot, joiden kokonaispaino ylittää 3500















  • http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/04/varsinainen-peravaunuyhdistelma-nyt-taykkari



    Kyläsaarenriellä tuli vastaan kaksi pyöreälampuista ladaa.   Ladakuljettajat saavat aina kaikkein kauneimmat naiset.

    Punainen Lada



    ja kermanvärinen.   Lada on venäläinen autonvalmistaja, joka aloitti valmistuksen Fiat 124:n lisenssivalmisteella.  Pyöreälampuisia Ladoja valmistetiin vuosina 1970 - 1980  Fiat 124 berlinan valmistus loppui jo vuonna 1974.


    Halpa poltoaineen hinta on muisto vain, Porissa  95 bensa maksoi eilen 18.2.2015  1.429 euroa litra



    Repsaaren tien varressa oli uusia IIsoja  tulivoimala myllyjä aika seksikäät siivet taitavat olla Tanskalaista valmistetta


    Sen verran on jo valoinen aika Noormarkussa lisääntynyt että etelänhetelmäpuu, mandariini puu on aloittanut kasvukauden. Auringonnousu tänään 8:06. Auringonlasku tänään 17:29. Päivän pituus on 9 h 23 min.  saapa nähdä taantuuku mandariinipuun kasvu kun ainakin ensi tiistaille asti on harmaa ja pilvinen sää eikä aurinkoa näy moneen päivään.




    Kreikassa ja Turkissa lämpötilat ovat nyt muuten aikalailla samoissa lukemissa kuin meillä Suomessa. Pohjoisesta on virrannut kylmää ilmaa itäiselle Välimerelle ja sateet ovat tulleet monin paikoin lumena. -MattiHuu




    Tilasin toissapäivänä porin pääterveysaseman maantiekadun kampukselta diabeteksen hoitotarvikkeita.  Tänään niiden pitäisi olla Noormarkun terveysasema neuvonnassa.  Sen verran hoitotarvikkeitten jakaja varoitteli ettei enää ole BD kynäneuloja vaan jotain muita.  Viime kerralla tuli ihan se mitä pyysin, paitsi lansetteja oli vain yksi 20 kappaleen pussi, eihän ne millään kolmea kuukautta riitä.  Vaikka hoitotarikeiden jako Porissa toimii hyvin niin se harmittaa ettei enää näe diabeetteshoitajaa.  Silloin kun hoitotarvikeita jaetiin Noormarkun neuvolassa niin oli kiva vaihtaa samala muutama sana diabeetteshoitajan kanssa ja saada häneltä tukea oman hoidon kehittämiseen.



    Vähän kummastuttaa miksi lanceteistaPorisa  nuukailaan, nytkin tuli neljä pientä pussia.  Lancetit ovat kuitenkin diabeteksen / sokeritauden hoidossa edullisimmat, kaliimaksi tulee kun joku niitä tukkupakkauksesta  erotelee.

    http://www.diabeteskauppa.fi/diabeteskauppa/lansetti.html?limit=all

    Hoitotarvikejakelu keskitetään Maantiekadulle - Pori

    1.9.2014 - Porin perusturvakeskus keskittää yhteistoiminta-alueiden hoitotarvikkeiden jakelutoiminnan Porin Maantiekadun kampukselle. ... tai tilata ne puhelimitse tai asioimalla millä tarhansa yhteistoiminta-alueen terveysasemalla.


    TV 1 on piilannut alkuilllan tv tarjonnan lähettämällä  faluunin mm kisa ohjelmaa doctor martinin tilalla. vahinkoa ei kyllä korjaa mikään mutta FEm kanavaklta tulee jotain jota saataa katsella.


                 Aistien haastaja


    // klo 16.55 / torstai 19.02.2015





    Jokamehen oikeus pitää säilytää, mutta amatimainen marjanpoiminta pitää verolle saattaa, on väärin että ulkomailta tulee marjanpomijoita tienaamaan verottomasti suomen metsiin, sama syyni kuin rakennustyömailekin, kortti kaulaan ja verolle, harmaatalaus kuriin  muiltakin kuin suomen rakennumiehiltä 


    Marjastuskin verolle? Jokamiehenoikeudet kauppatavarana uusille metsäveroille

    Maanomistajia edustava MTK väläyttää jokamiehenoikeuksiin puuttumista, jos valtio pakottaa metsänomistajat verotuksella puunmyyntiin. Marjastuskin joutuisi verolle. Maaseutuyrittäjät kavahtavat ajatusta.

    http://yle.fi/uutiset/marjastuskin_verolle_jokamiehenoikeudet_kauppatavarana_uusille_metsaveroille/7813952





    Roskisdyykkarit pitäisi myös jollekkin verolle laittaa kun likaavat kaupan ostoskärryt likaislla pulloilla, seuraava asiakas saa bekteeritarjoukset ilmaiseksi mukaan





    Ohi taitaa tämäkin näky porissa mennä kun pilvisellä säällä on paha taivaalle tiirailla

    Kapea kuunsirppi, Venus ja Mars näkyvät yhdessä - taivasestetiikkaa tarjolla 19. ja 20. päivänä helmikuuta

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/17/kapea-kuunsirppi-venus-ja-mars-nakyvat-yhdessa-taivasestetiikkaa-tarjolla-19-ja

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti